Конституционният съд  отхвърли жалбата срещу присъдата на провинциалния съд на

...
Конституционният съд  отхвърли жалбата срещу присъдата на провинциалния съд на
Коментари Харесай

Съдът реши: Изплащането на заем чрез орален секс не е престъпление, ако двете страни са се договорили

Конституционният съд  отхвърли жалбата против присъдата на провинциалния съд на Палма де Майорка, която не смята за закононарушение изказванието за орален секс като метод за погашение на стопански дълг. Конституционен съд не преценя дали настояването на фелация като средство за заплащане е нелегално или не, защото не се впуска в съществото на въпроса, като схваща, че жалбата, подадена против решението на Съда в Палма, не е в сходство с наредбите на член 49.1 от Органичния закон на самия Търговска колегия, който изисква мотивиране на " особената конституционна значителност " за допускане на тъжба.

По този метод остава в действие решението на този, който не е смятал за закононарушение уреждането на паричен дълг сред пълнолетни лица посредством полови връзки.

Втората инстанция на съда в Палма, управлявана от Диего Гомес-Рейно, постанови, че заплащането на дълг, контрактуван непринудено с фелациo, или " да станеш продажница “ на кредитора, до момента в който заемът се заплаща, не е закононарушение и заради тази причина, е отхвърлена подадената от потърпевшата тъжба. По същия метод, както оповестява " Ултима Хора ", то отхвърли продължаването на закононарушението по насила, макар настояването на прокуратурата и на проверяващия арбитър. И по този начин заплащането на някакъв дълг посредством секс не е закононарушение, в случай че двете страни са се договорили

Събитията датират от септември 2019 година, когато 38-годишна жена от Майорка, която по това време има съществени финансови проблеми, взима пари назаем от 58-годишния брат на някогашния си брачен партньор. Мъжът, който живее като нея в град в региона на Палма де Майорка, й платил 15 000 евро, които съгласно дамата щели да бъдат върнати лека-полека, когато е допустимо. Няколко дни по-късно, съгласно жалбата, мъжът й споделил, че защото той й е направил тази услуга с парите, тя би трябвало да му дава  по две-три орални милувки на седмица. 

Жената призна, че се е страхувала от някогашния си шурей, с който до този миг е била в отлични връзки. Жалбата отразява няколко смущаващи изречения като " до момента в който дългът ти е при мен, ти ще действаш като курва “ или " аз съм доста коренен. Мога да бъда по едно и също време нападателен и злопаметен. Наясно ли си с това, което ти споделих? Без никаква жалост ще те съкруша ".

По същия метод жалбоподателката твърди, че обвиненият й предложил да надградят нещата и вместо фелацио да правят  " поза 69 ".

Версията на 58-годишния мъж е друга. Според него е реализирана договорка двамата да " имат полови връзки " в подмяна на това той да ѝ услужи с 15 хиляди евро без рента. По думите му " условието да се извърши преди този момент призната договорка не съставлява закононарушение ". Пред съда той изяснява, че някогашната му балдъза трансформирала решението си за срещите им, поискала смяна на изискванията и едвам по-късно подала недоволство.

Tова решение на провокира отвращение у министърката на равенството в Испания Ирена Монтеро. Тя написа в " Туитър " " Отчаяна жена моли шурей си за помощ. За да му даде пари, той го принуждава да му бъде " курва “ и да му прави свирка. Когато тя не може да издържи повече, той заплашва да предприеме правосъдни дейности против нея и щерка й. Тя го изобличава и ето това се случва ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР